Van patiënt naar cliënt
Wij zijn als praktijk voortdurend bezig om maximaal in te zetten op preventie. We willen de problemen in de mond voor zijn, want voorkomen is beter dan genezen. We zetten hiervoor verschillende middelen in: we geven voorlichting (via verschillende kanalen) en werken met behandelcoaches, preventie assistentes, mondhygiënisten en voedingscoaches.
Preventie assistentes en mondhygiënisten
Om problemen in de mond te voorkomen voeren de preventie assistentes en mondhygiëniste preventieve tandheelkundige handelingen uit. Het gaat hierbij om de volgende handelingen;
- Afnemen van anamneses (vragenlijst medicijngebruik/gezondheid)
- Uitvoeren van een plak (plaque) kleurtest
- In kaart brengen van conditie tandvlees(PPS-score)
- Verwijderen van tandsteen en plak (plaque) met de airflow
- Polijsten van tanden en kiezen
- Aanbrengen van fluoride
- Voorlichting en instructie geven over gebitsverzorging
Behandelcoordinator & Voedings en lifestylecoaches
We merken dat er aan de stoel vaak niet genoeg tijd is om uitgebreid te praten en advies te geven. Daarom nemen wij tijdens het eerste bezoek een uitgebreide intake met je door. Zo krijgen we een goed beeld van je situatie en kunnen we een behandelplan schrijven. Maar deze behandelcoaches zijn ook tussendoor bereikbaar en staan altijd voor je klaar.
We werken sinds kort ook met Voedings & lifestyle coaching. Deze coaches geven oa adviezen en tips om de levensstijl te veranderen, omdat dit vaak een direct effect heeft op de mondgezondheid.
Hoe het werkt?
Basis Intake: Bij een eerste intake gesprek nemen we met elke cliënt wat vragen door, hierbij gaan we ook in op het voedings- en levensstijl patroon. De patiënten krijgt indien gewenst een voedingsdagboek mee.
Eerste consult: In een volgend consult van ongeveer 30 minuten wordt er dan een gesprek aangegaan met een van onze voedings/lifestyle coaches die informatie en tips kunnen geven op basis van de gegevens die genoteerd zijn in het dagboek. Hiervoor worden de codes M01 of bij paro- patiënt T165: check met uw verzekering wat je vergoed krijgt want in de meeste gevallen worden deze kosten volledig vergoed.
Vervolgtraject: Indien gewenst kan men vervolgens een uitgebreid behandelingstraject ingaan. Dit bestaat uit een uitgebreid intake waar je samen het gewenste traject gaat bepalen en losse vervolgconsulten afhankelijk van de wensen. Het eerste consult is ongeveer 2 uur en de kosten hiervoor zijn 130 euro.
De uitgebreide intake bestaat uit:
- intake formulier voeding en lifestyle ( deze invullen en bespreken)
- Wegen en meten
- Uitleg voedingsdagboek
- Analyse voedingspatroon
- Wensen / doelstellingen bespreken
- Conclusies en advies: behandelplan opzetten
De vervolgconsulten zijn op verzoek. Een vervolg consult is ongeveer 30 min en kost 32,50. Tijdens deze sessies wordt de voortgang besproken en eventuele acties voorgelegd.
Gewoon Gaaf
Bij tandartsenpraktijk Kiesz volgen alle kinderen het Gewoon gaaf programma. Gewoon Gaaf is een methode die ervoor zorgt dat kinderen veel minder gaatjes krijgen en veel minder fluoridebehandelingen, vullingen of sealings nodig hebben. Bezoek onze pagina over kindertandheelkunde of deze pagina voor meer informatie over Gewoon Gaaf.
Een afspraak maken voor een preventie behandeling?
Wilt u een afspraak inplannen voor een preventieve behandeling? Maak dan een afspraak via de button hieronder. Als u nog geen patiënt bent bij Kiesz Oosterhout, schrijf u dan in via het inschrijfformulier. Voor vragen of informatie kunt u contact met ons opnemen.